zpět

V síti hotelů Starwood testují iPhone jako klíč k hotelovému pokoji

Jedná se o další průlom v technice spojené s cestovním ruchem. Když jste se dříve ubytovali v hotelu, dostali jste do ruky klasické klíče. Později už to byla jen karta, která se zasunula do dveří a do terminálu v pokoji. A teď? Bude vám stačit váš iPhone.

Hotelů Starwood

Dva boutiqové hotely, které patří do mezinárodního řetězce Starwood, brzy umožní svým návštěvníkům, aby se vyhnuli klasickému přihlašování na přepážce recepce hotelu. Díky speciální aplikaci budou moci odemknout svůj pokoj pomocí digitálních tlačítek na jejich iPhonu. Aplikace přijde registrovaným hostům vždy do jejich přístroje a odpadne tak kolikrát zdlouhavé postávání u hotelové recepce.

Do projektu se zatím pilotně zapojily dva hotely sítě Starwood Aloft. První stojí v manhattanské čtvrti Harlem, druhý je umístěn přímo na domovské adrese Applu v Silicon Valley ve městě Cupertino. Systém bude používat technologii Bluetooth 4.0, která je velice šetrná ke spotřebě energie a je kompatibilní s iPhony 4S, 5, 5S, a 5C stejně jako s vybranými Android zařízeními. Tento systém byl vyvinut ve spolupráci s hlavním dodavatelem řízení přístupu Assa Abloy AB ze Švédska.

Pracovníci Starwoodu předpovídají, že technologie se stane v budoucnu standardem pro většinu hotelů a nahradí tradiční check-in metody, které se používají v současné době. „Věříme, že se to stane novým standardem pro to, jak budou chtít lidé  navštěvovat hotely,“ říká Frits van Paasschen, generální ředitel Starwood. „V současné době se to může jevit jen jako zkušební provoz, ale pevně věřím, že v blízké budoucnosti začnou tento systém používat i další hotely,“ dodal Paasschen.

Představitelé Starwoodu věří, že systém bude do konce roku 2015 aktivní v každém z hotelů v jejich řetězcích W Hotel a Aloft. To samotné by představovalo asi 132 míst po celých Spojených státech.

Reference
Pár slov

Specializujeme se na hotelový textil, reklamní textil a bytový textil. Ručníky, osušky, župany nebo jiné zboží si můžete prohlédnout v našem katalogu. Základní sortiment máme obvykle skladem. Nabízíme také celou řadu doplňkových služeb – od zakázkového šití až po vyšívání na ručníky, osušky a župany.

Info